Izbira poročnega fotografa in poročne obleke

Izbira poročnega fotografa in poročne obleke

NAČRTOVANJE POROKE

POROČNI FOTOGRAF

Med številnimi odločitvami, ki jih je potrebno sprejeti pri načrtovanju poroke, je tudi izbira poročnega fotografa. Med široko paleto možnosti je najbolje, da izberete do pet fotografov in z njimi navežete stik. Lahko so tisti, ki jih spremljate preko družabnih omrežij ali pa tisti, ki ste jih opazili na porokah, ki ste se jih udeležili. Pošljite povpraševanje za poročno fotografiranje, ki naj vsebuje datum, lokacijo in želje. Razmislite, kaj vama je najpomembnejše, ko gre za fotografiranje poroke in določite čas, ki ga želita preživeti s fotografom. V odgovor boste prejeli različne ponudbe in pakete.

OGLED DOSEDANJEGA DELA

Oglejte si dosedanje delo izbranih fotografov. Vsak poročni fotograf ima svoj edinstven stil, ko gre za fotografiranje poroke in obdelavo fotografij. Preverite njihove spletne strani, kjer boste lahko videli utrinke s prejšnjih porok. To vam bo omogočilo celosten vpogled v to, kakšna je posameznikova poročna fotografija in pristop. Oglejte si različne poročne zgodbe, da boste prepričani, da bo fotografiranje poroke izvedeno tako, kot imate v mislih. Pred končno izbiro se s fotografom še dogovorite za sestanek, da se osebno spoznate in navežete stik.

UMETNOST FOTOGRAFIRANJA DETAJLOV

Detajl poročnega glavnička za nevesto.

Pri fotografiranju poroke se poročni fotografi osredotočijo na zajemanje nežnih trenutkov med ženinom in nevesto, hkrati pa se zavedajo, da so detajli prav tako ključnega pomena. Fotografiranje poročne obleke, čevljev, nakita in lasnih dodatkov postaja umetnost sama po sebi. Poročna obleka ni le obleka, temveč umetniško delo. Delikatne čipke, tančica, vlečka in lasni nakit so detajli, ki poudarijo eleganco in lepoto poročnega sloga in jih je vsekakor vredno fotografirati.

POROČNA OBLEKA

Prva misel skoraj vsake neveste, ko začne razmišljati o poročni obleki je, katera poročna obleka je prava zanjo. Poročna obleka je namreč za večino nevest najpomembnejša izbira za poročni dan, zato posvetijo veliko časa prav tej odločitvi. Pri izbiri poročne obleke lahko začnete z razmislekom o tem ali ste samozavestna, romantična, morda razigrana oseba? So vam všeč razkošne poročne obleke ali ste bolj naklonjeni preprostemu stilu? Načrtujete poroko v mestu, na gradu ali ob morju? Pri izbiri obleke upoštevajte tudi letni čas načrtovane poroke in možne vremenske razmere.

Prava izbira poročne obleke.

KROJ OBLEKE GLEDE NA POSTAVO 

Najpogostejše vprašanje neveste pri izbiri poročne obleke je, kakšen model bi pristajal na njeno postavo. Kljub temu, da ni zlatih pravil, so na strani Obleka za vašo postavo opisane smernice, ki vam bodo v pomoč. Namesto sledenja trenutnim modnim trendom naj bo izbira osredotočena na obleko, ki se skladno ujema z vašim osebnim stilom, postavo in karakterjem.

POROČNI NAKIT IN LASNI DODATKI

Poročni dodatki za lase.

Pri izbiri poročnega nakita in lasnih dodatkov je dobro upoštevati, kakšna bo poročna obleka. Material, velikost in barva nakita naj bodo prilagojeni stilu poročne obleke. Od bolj nežnega in tenkočutnega do sijočega in bogatega nakita v obliki uhanov, ogrlice in zapestnice. Pri oblikovanju poročne pričeske pa so izjemno priljubljeni okrasni lasni dodatki v obliki glavničkov, lasnic in tiar. Pogosto opazimo, da poročni dodatki za lase dejansko postanejo pika na i celotnemu videzu neveste in včasih celo nadomestijo ogrlice in uhane.

Poročni nakit in lasni dodatki.
Nazaj na spletni dnevnik