Poročna obleka cena.

Cena poročnih oblek

NAKUP POROČNE OBLEKE

Izbira poročne obleke je eden najpomembnejših korakov pri načrtovanju poroke, saj je močno povezana z željami in pričakovanji neveste. Pri tem se pojavi vprašanje: koliko stane nova poročna obleka? Cena nove poročne obleke je odvisna od več dejavnikov, ki vplivajo na to, kakšen bo končni znesek. Poglejmo si podrobneje, kakšen je cenovni razpon in kaj vse vpliva na ceno poročnih oblek.

CENOVNI RAZPON POROČNIH OBLEK

Poročne obleke se lahko gibljejo v zelo širokem cenovnem razponu. Cene poročnih oblek se začnejo okoli 300 eur in povzpnejo tudi nad 5000 eur, za unikatne obleke izdelane po meri. Večina nevest za poročno obleko odšteje nekje med 800 in 2000 eur, kar je tudi najpogostejši cenovni razpon na trgu.

DEJAVNIKI, KI VPLIVAJO NA CENO

Dejavniki, ki vplivajo na ceno poročne obleke:

- MATERIAL

Kakovost materialov je eden izmed glavnih dejavnikov, ki vplivajo na ceno poročne obleke. Materiali, kot so svila, čipka in brokat, bodo znatno zvišali končno ceno obleke. Sintetični materiali, kot so poliester ali najlon, so dostopnejši, vendar manj prestižni.

- DIZAJN IN DETAJLI

Kompleksnost kroja in količina ročnega dela, ki je vložena v izdelavo obleke, sta pomembna dejavnika. Obleke z veliko ročno vezenih detajlov, aplikacijami iz čipke, perlami ali kristali, bodo dražje, saj so običajno rezultat več ur ročnega dela. Za minimalistične obleke brez dodatnih okraskov, pa izdelava običajno zahteva manj ročnega dela.

Dizajn poročne obleke z detajlom čipke s perlami.

- ZNAMKA

Cene poročnih oblek se lahko močno razlikujejo glede na blagovno znamko ali oblikovalca. Obleke priznanih modnih hiš so precej dražje, zaradi njihovega ugleda in kakovosti, ki jo zagotavljajo. Po meri izdelane dizajnerske obleke so pogosto luksuz, ki si ga privoščijo neveste z višjim proračunom.

- PRILAGODITVE

Velik vpliv na končno ceno ima tudi to, ali je obleka narejena po osebnih željah neveste in po meri telesa. Vsaka sprememba kroja, dodatno prileganje ali unikatni detajli, pomenijo dodatne stroške.

- MODNI DODATKI

Cena poročne obleke ne vključuje dodatkov kot so npr. tančica, nakit ali čevlji. Ti modni dodatki prispevajo k celostnemu izgledu neveste in končno ceno poročne obleke še dodatno povišajo.

Modni dodatki za poroko.

IZBIRA PRAVE OBLEKE

Čeprav je poročna obleka pomemben del vsake poroke, se cene oblek močno razlikujejo glede na želje, material, način izdelave in znamko. Pomembno je, da se nevesta zaveda svojih prioritet ter da si vzame čas za raziskavo možnosti, ki so na voljo. Ne glede na to, ali iščete preprosto obleko ali razkošen dizajn, je ključnega pomena, da se v svoji izbrani obleki počutite čudovito na svoj poročni dan.

Nazaj na spletni dnevnik